RMN Cerebral. Pentru ce se folosește și cum se realizează investigația?
RMN-ul la cap reprezintă o investigație imagistică avansată, care analizează detaliat creierul și structurile acestuia, cu ajutorul unui câmp magnetic puternic și undelor de radiofrecvență. În cadrul unui RMN la cap poate fi utilizat un agent numit substanță de contrast, care ajută la vizualizarea mai amănunțită a zonelor nivelului cranian. Aceasta poate fi administrată intravenos sau oral.
RMN-ul la gât este o investigație care oferă imagini detaliate cu organele și structurile gâtului. Există situații în care specialiștii recomandă realizarea unui RMN cap și gât, deoarece aceste zone sunt legate anatomic, iar simptomele pot fi similare pentru afecțiunile la nivelul acestora.
Ce este un Angio RMN cerebral?
Un Angio RMN cerebral este o procedură non-invazivă care analizează vasele intracraniene. Acesta poate fi nativ (fără utilizarea substanței de contrast) sau cu administrarea agentului de contrast.
Diferența principală dintre un RMN la cap și un Angio RMN cerebral constă în scopul investigației. Angio RMN-ul cerebral are funcția de a evalua arterele și venele de la nivelul cranian, oferind imagini precise cu acestea. În schimb, RMN-ul la cap identifică posibilele anomalii de la nivelul structurii și țesuturilor creierului, prin realizarea unor imagini amănunțite.
Cât durează un Angio RMN cerebral?
Angio RMN-ul cerebral este o investigație care durează aproximativ 30-50 de minute, în funcție de complexitatea cazului și recomandarea medicului specialist. Pe tot parcursul investigației, este recomandat ca pacientul să rămână cât se poate de nemișcat, pentru a realiza imagini clare.
Cât durează un RMN la cap?
Un RMN la cap poate dura între 20 și 60 de minute. Timpul nu este unul standard, deoarece diferă în funcție de factori precum: folosirea sau nu a substanței de contrast, colaborarea pacientului, capacitatea sa de a rămâne nemișcat pe timpul procedurii sau chiar afecțiuni deja existente ale pacientului.
Cum se face un RMN la cap? Care este procesul de desfășurare al investigației?
Primul pas este îndepărtare oricăror obiecte metalice, care ar putea interfera cu aparatul și pune în pericol siguranța pacientului. Următorul pas este așezarea pacientului pe masa de examinare, care va fi apoi introdusă în aparatul RMN. Odată glisată masa, pacientul trebuie să rămână nemișcat pe tot parcursul investigației. Pacientul va putea comunica pe parcursul procedurii cu personalul medical. Astfel, siguranța acestuia este asigurată pe durata întregului proces.
Care sunt prețurile pentru efectuarea unui RMN la cap în cadrul ScanMed?
RMN cerebral – preț – 590 RON
RMN cerebral cu substanță de contrast – preț – 840 RON
Angio RMN cerebral – preț – 790 RON
La ScanMed, oferim cel mai bun raport calitate-preț din București. Folosim aparatură de ultimă generație, realizată de liderul în aparatură medicală Siemens. Clinica ScanMed are contract cu CNAS și un personal specializat, pregătit pentru a ghida pacienții pe parcursul investigațiilor. Pentru mai multe informații sau programări, ne puteți contacta la numărul de telefon 021 9215.
.
Articole recente

Radiografie genunchi. Recomandări și afecțiunile pe care le poate depista.
Radiografie genunchi. Recomandări și afecțiunile pe care le poate depista. Radiografia genunchiului este o procedură neinvazivă, care folosește o cantitate mică de raze X pentru

Ecografie mamară. Când este recomandată și care sunt beneficiile?
Ecografie mamară. Când este recomandată și care sunt beneficiile? Ecografia mamară este o investigație imagistică care se folosește de ajutorul ultrasunetelor, pentru a crea imagini