Ești asigurat CAS? ScanMed deține contract CASMB și oferă decontări neliminate. AFLĂ MAI MULTE

Ești asigurat CAS? ScanMed deține contract CASMB și oferă decontări neliminate.

2022 SIEMENS SOMATOM GO.UP 64 SLICE

Investigatii prin Computer Tomograf (CT)

CT cu aparatura de ultima generatie Siemens Somatom go.Up 64

 

CT – Serviciile de Tomografie Computerizata au drept scop stabilirea evolutiei unei afectiuni, oferind imagini de cea mai inalta rezolutie pentru o gama extinsa de patologii ale organelor, tesuturilor moi, vaselor si oaselor.

Spre deosebire de RMN, aceasta este o metoda iradianta, contraindicata femeilor insarcinate (exista risc de malformatii fetale).

Tomografia Computerizata combina razele X cu tehnologiile avansate computerizate pentru a reda imagini de inalta precizie, in detaliu, asupra structurilor interne si organelor corpului.

 

In urma investigatiilor pacientul primeste:

Cele mai mici prețuri din București.

Listă prețuri

Alte Prețuri

Produs in Februarie 2022

PRECIZIA Siemens Somatom go.Up 64 este APROAPE DE PERFECTIUNE

Prin tomografie computerizata se poate examina oricare segment al corpului, cum ar fi capul, regiunea cervicala, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele. Pot fi investigate in amanunt diferite organe ale corpului, cum ar fi ficatul, pancreasul, rinichii, vezica urinara, glandele suprarenale, plamanii si inima.

 

De asemenea, pot fi studiate vasele de sange, oasele si maduva spinarii. Pacientul este expus radiatiilor in timpul examinarii, insa acestea sunt non invazive si extrem de reduse datorita noului sistem Siemens prin care procedura este foarte rapida si timpul petrecut de pacient este foarte scurt, pentru siguranta maxima a pacientului.

 

Pentru examinarea indeaproape a vaselor de sange, poate fi necesara administrarea unei substante de contrast iodata.

CT

Imagistică de înaltă calitate

Siemens Somatom go.Up 64 oferă imagini de înaltă rezoluție și calitate, permițând diagnosticarea precisă

Timp redus de scanare

Aparatul permite efectuarea examinărilor într-un timp mai scurt, reducând timpul de așteptare pentru pacienți și facilitând fluxul de lucru al departamentului de imagistică.

Doză redusă de radiații

Siemens Somatom go.Up 64 este proiectat pentru a oferi imagini de calitate excelentă cu o doză redusă de radiații, asigurând siguranța și confortul pacienților în timpul examinării.

CT Siemens Somatom go.Up 64 are mai multe avantaje, printre care se numără:

 

Tehnologie avansată de imagistică: Aparatul utilizează tehnologie de vârf pentru a obține imagini de înaltă calitate, detaliate și precise ale organelor interne, oaselor și țesuturilor moi.

 

Scanare rapidă: Cu ajutorul tehnologiei avansate, Somatom go.Up 64 permite efectuarea scanărilor într-un timp mai scurt, reducând astfel timpul de așteptare pentru pacienți și facilitând fluxul de lucru al departamentului de imagistică medicală.

 

Doză redusă de radiații: Aparatul este proiectat pentru a oferi imagini de calitate excelentă cu o doză redusă de radiații, asigurând siguranța și confortul pacienților în timpul examinării.

 

Versatilitate: Siemens Somatom go.Up 64 este versatil și poate fi utilizat pentru o gamă largă de aplicații medicale, inclusiv diagnosticul diferitelor afecțiuni ale sistemului cardiovascular, neurologic, pulmonar și abdominal.

Design ergonomic: Aparatul are un design ergonomic, care asigură confortul pacienților și permite o accesibilitate ușoară pentru personalul medical în timpul scanării și procedurilor asociate.

 

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele investigatiei cu Siemens Somatom go.Up 64, care îl fac o alegere populară pentru departamentele de imagistică medicală din întreaga lume.

Întrebări și Pregătire

Informatii Investigatii Computer Tomograf

Inainte de examinare, sunteti rugati sa completati un chestionar cu informatii legate de motivul examinarii si eventuale contraindicatii.

 

– in cazul examinarilor de abdomen si pelvis, nu mancati cu 3-4 ore inainte de investigatie;

 

– pentru pacientii diagnosticati cu diabet zaharat tip II, exista posibilitatea sa fie nevoiti sa intrerupa tratamentul cu 48 de ore inainte de investigatie;

 

– veti completa un chestionar in clinica ce stabileste motivul examinarii si eventualele contraindicatii;

 

– trebuiesc indepartate obiectele metalice (ceasuri, chei, monede, bijuterii); acestea pot afecta calitatea imaginii;

 

Puteti primi un halat pe perioada investigatiei in locul hainelor dumneavoastra;

 

– pentru unele investigatii (abdomino-pelvin) poate fi necesar sa beti un lichid in clinica, inainte de investigatie (20-60 minute) pentru o delimitare mai buna a intestinului;

 

Unele investigatii pot fi completate cu administrare de substanta de contrast iodata intravenos pentru caracterizare suplimentara a leziunilor si pentru aprecierea functiei organelor evaluate;

 

Este posibil sa vi se ceara analizele recente de sange, in special ureea, creatinina, ce aduc informatii asupra functiei renale; este in interesul dumneavoastra sa le furnizati; analizele modificate pot constitui contraindicatie de administrare a contrastului iodat intravenos.

 

Analiza de uree si creatinina poate fi obtinuta si in clinica noastra in 10 minute de la recoltare datorita aparaturii POC de ultima generatie, astfel incat nu sunteti obligati sa mai faceti un drum cu o zi inainte pentru recoltare.

 

Examinarea cu bariu (tranzit baritat, irigografie) recenta (mai putin de 2-3 zile) reprezinta o contraindicatie pentru investigatia abdominala.

Examinarea este o procedura complet non-invaziva. Veti fi rugat sa va asezati in pozitia culcat pe un pat care este parte integranta a dispozitivului de imagistica iar acesta va intra usor in centrul scannerului, permitand pozitionarea regiunii corporale de studiat intre raza X si detectorii aparatului;

– campul detectorilor este larg, permisiv, astfel incat nu veti avea manifestari de tip claustrofobie;

In timpul examinarii masa se misca usor;

Sunteti supravegheat permanent de specialistul SCANMED pe toata durata investigatiei, vizual si auditiv;

– pe durata examinarii trebuie sa stati nemiscat;

Puteti primi comenzi respiratorii („trageti aer in piept si nu mai respirati”, etc) sau de pozitionare („ridicati mainile deasupra capului”);

Pentru unele examene este necesara injectare de contrast iodat intravenos pentru a imbunatati vizualizarea organelor interne; este posibil sa simtiti caldura local sau in intregul corp in timpul injectarii – aceasta este o reactie normala;

Un procent mic de pacienti au tranzitor senzatie de greata, dar de obicei aceasta trece rapid;

Scanarea poate dura cateva secunde, dar pozitionarea pacientului, a aparatului si repetarea scanarii dupa injectarea substantei de contrast poate dura pana la 20 de minute;

 

– dupa terminarea investigatiei este posibil sa fiti rugat sa asteptati pana cand medicul analizeaza imaginile pentru a decide daca sunt necesare sau nu scanari suplimentare.

Anuntati medicul daca sunteti insarcinata; exista restrictii severe de examinare CT, pentru ca fatul poate fi afectat; exceptie face cazul in care viata mamei este pusa in pericol (ex. hemoragie intracerebrala secundara unei malformatii vasculare), cand beneficiul depaseste riscul de iradiere;

 

Anuntati medicul daca aveti afectiuni renale sau diabet; acestea pot contraindica, in functie de severitate, administrarea de contrast iodat intravenos;

De reținut

Imagistică Medicală RMN/ CT/ RX

Ecografie și Mamografie

Servicii medicale de înaltă performanță, susținute de tehnologie de vârf. Calitate și precizie în diagnosticul medical.