17 Ian
RMN Cerebral – Ce este, recomandări, simptome
RMN-ul Cerebral sau Imagistica prin rezonanță magnetică cerebrală reprezintă una din cele mai sigure tehnologii pentru diagnosticare. RMN-ul se folosește de unde radio și de un câmp magnetic puternic, pentru a crea o imagine detaliată a creierului. Această procedură nu cauzează niciun fel de durere. Procedura poate dura între 20 și 60 de minute.
1.Când se recomandă un RMN Cerebral?
Acesta este recomandat pentru a depista afecțiuni cerebrale precum:
- Tumori cerebrale
- Contuzii
- Epilepsie
- Infecții cerebrale
- Traumatisme cerebrale
- Anomalii ale dezvoltării creierului
- Hidrocefalie
2.Care sunt simptomele ce pot duce la efectuarea unui RMN Cerebral?
Investigația se sugerează de către medic, în cazul în care acesta suspectează afecțiuni la nivelul creierului. Câteva simptome ce pot duce la efectuarea acestui tip de RMN sunt:
- Amețeala
- Probleme auditive sau de vedere
- Dureri de cap puternice
- Convulsii
- Stări de slăbiciune
3.Cum ne pregătim pentru un RMN Cerebral?
Procedura nu presupune o modificare a medicamentelor sau a alimentației înainte de procedură. În schimb, pentru a putea efectua RMN-ul, trebuie îndepărtate înainte de începerea examinării orice fel de accesorii sau obiecte metalice. Din cauza câmpului magnetic puternic, orice obiect metalic aflat în posesie poate pune în pericol siguranța pacientului.
Le este contraindicată procedura pacienților care au în corp orice fel de metal, precum:
- Șuruburi, tije (fragmente metalice folosite pentru fracturi)
- Implanturi ale urechii sau oculare
- Implanturi dentare metalice
- Proteze de șold
- Pacemakere
RMN-ul cerebral este o procedură sigură, neinvazivă, care ajută medicii să ofere cel mai bun diagnostic. Daca aveți nevoie de un specialist care vă poate indica cea mai benefică procedură pentru dumneavoastră, contactați echipa ScanMed la numărul de telefon 021.9215.
Articole recente

Radiografie genunchi. Recomandări și afecțiunile pe care le poate depista.
Radiografie genunchi. Recomandări și afecțiunile pe care le poate depista. Radiografia genunchiului este o procedură neinvazivă, care folosește o cantitate mică de raze X pentru

Ecografie mamară. Când este recomandată și care sunt beneficiile?
Ecografie mamară. Când este recomandată și care sunt beneficiile? Ecografia mamară este o investigație imagistică care se folosește de ajutorul ultrasunetelor, pentru a crea imagini